Over imkerij The Happy Bees

Sinds een aantal jaar ben ik gebeten door de bijen- en imkermicrobe. Ik ben al mijn hele leven gepassioneerd door het buitenleven. Omwille van mijn interesse in natuur en dieren werd ik vrijwilliger op de Abdijsite Herkenrode.

Jozef Holsteyns, de voorzitter van de Hasseltse Imkersbond, overtuigde mij om te starten met imkeren na het grote imkercongres op de Abdijsite Herkenrode in 2012. Ik was er aan het werk als vrijwilliger, bezocht de tentoonstelling en ik was dadelijk verkocht. Ik wil alle burgers bewust maken van het nut van de bij en vertellen wat bijen kunnen bijdragen aan onze maatschappij.

Eind 2012 schreef ik me in voor de cursus van imker via de Limburgse Imkersbond, en volgde les in Diepenbeek waar Hubert Seevens (van imkerij De Kieleberg) me heel veel bijbracht. Mijn goede vriend en Herkenrode-liefhebber Paul (Polleke) Vrancken bleek ook al langer geïnteresseerd en ging met me mee.

Nieuwe thuis voor daklozen

De cursus duurde tot eind juni 2013, maar al begin juni gingen Paul, Jos Boyen en ik naar een groothandel in imkermateriaal in Geller in Duitsland, om daar ons eerste materiaal te kopen. We waren nog maar net terug thuis en Jos, die brandweerman is, kreeg een oproep om een bijenzwerm te verwijderen. Ik wilde helpen, voelde van kop tot teen adrenaline. Een zwerm pakken is en blijft voor mij de fijnste ervaring als imker. Het voelt als daklozen een nieuw (t)huis geven.

En zo begon het. Eind 2013 had ik al drie bijenkasten in mijn tuin staan!

2014 was helaas een rampjaar. Ik ging van drie kasten naar 10 kasten maar in de winter van 2014/2015 zijn er 9 van de 10 gesneuveld. Opgeven was voor mij echter geen optie. Ik zette door, en eind 2015 had ik 12 mooi ingewinterde bijenvolken.

BIJzondere groeten,

Marc & Anja

Vind ons leuk op Facebook

Previous picture Next picture Close gallery Tim Vervoort