Duurzaam ondernemen

Ook de bedrijfswereld kan zich, met hulp van bijen, inzetten voor het milieu. Het principe is simpel: The Happy Bees plaatst, tegen een vast bedrag per jaar, op het bedrijfsterrein 1 of meerdere bijenkasten. Die bijenkasten worden zo geplaatst dat ze geen hinder vormen voor personen noch bezoekers. De imker verzorgt gedurende het hele seizoen de bijtjes en de bijenkasten.

Deze unieke bedrijfsformule betekent niet alleen een winst voor de natuur maar ook voor het imago van je bedrijf. Je teelt je eigen (bedrijfs)honing (die je bijvoorbeeld kan verkopen voor het goede doel), je kan workshops organiseren of het hele gebeuren via een webcam volgen,... En bovenal: je praat niet alleen over duurzaam ondernemen, je doet het ook actief!

15 kilo honing

The Happy Bees adviseert om minimum 2 bijenkasten(en maximum 3 kasten) te nemen per bedrijf.

The Happy Bees zorgt voor de bijenkasten en het bijenvolk. Ongeveer 2 maanden na de plaatsing ontvangt het bedrijf een factuur voor het onderhoud gedurende het hele jaar. Een bedrijf dat het jaar erna nog meedoet in het bijenproject, betaalt dan enkel nog het onderhoud en dus niet meer de instapkost.

Ieder jaar krijgt het bedrijf 15 kilo honing, geleverd in potjes van 150gr. Dat zijn plusminus 100 potjes per bijenkast.

Indien er iets mis gaat met een bijenvolk, ligt dat ten laste van de imker en zal hij voor een nieuw volkje zorgen. Meer informatie in de flyer: download de flyer (PDF - 4.83 MB).

Omdat het imkeren heel wat geld kost verkopen we ook heel wat bijenproducten, al het geld dat we er mee verdienen gaat allemaal naar de bijen, om er zo voor te zorgen dat er veel bijtjes in de natuur rond vliegen. Men kan ons bijenproject ook altijd steunen door een spontane storting te doen op rekeningnummer BE21 0017 7517 7903 op naam van The Happy Bees, met vermelding van je naam en adres. Vanaf een storting van €25 of meer mag je een verrassing verwachten.

Vind ons leuk op Facebook

Previous picture Next picture Close gallery Tim Vervoort