Meldpunt

Wespennest verdelgen?

Je kan imkerij The Happy Bees ook contacteren als je met wespen zit. Wij komen het wespennest op een professioneel manier verdelgen en eventueel verwijderen, we doen geen breekwerk om ze te verwijderen.

Wespen hebben het gemunt op voeding en etensresten, en hebben niet voor niks de naam van 'opruimers'. Ze kunnen echter ook vervelend zijn en een aantal keer steken vooraleer ze het leven laten. Honingbijen zijn niet geïnteresseerd in wat wij eten, en ook niet agressief. Een bij steekt enkel als ze zich bedreigd voelt, en dat gebeurt niet zo vaak. En als ze dan toch steekt, sterft ze.

Inwoners van Hasselt, Alken, Herk-De-Stad, Lummen, Heusden-Zolder, Zonhoven, Diepenbeek en Kortessem kunnen The Happy Bees contacteren voor het verdelgen van een wespennest. Contacteren kan door te bellen naar het nummer 0491/644722 of stuur een mailtje naar eerlijkeprodukten@gmail.com.

Voor de inwoners van Hasselt en zijn deelgemeenten kost het €25 (evenveel als de brandweer), voor Alken, Herk-De-Stad, Lummen, Heusden-Zolder,Zonhoven, Diepenbeek en Kortessem kost het €30.

Wespennest

Bijenzwerm?

Ook bijenzwermen kunnen vervelend zijn of beangstigend overkomen. Het melden van een bijenzwerm is verplicht omdat het een beschermd diersoort is. Indien je de brandweer contacteert, geven ze je het nummer van een imker of ze contacteren zelf een imker.

Inwoners van Hasselt, Alken, Herk-De-Stad, Lummen, Heusden-Zolder,Zonhoven, Diepenbeek en Kortessem kunnen The Happy Bees contacteren als ze een bijenzwerm opmerken. Bel naar het nummer 0491/644722 of stuur een mailtje naar eerlijkeprodukten@gmail.com. Wil je iets meer weten over zwermen van bijen, klik dan hier.

Bijenzwerm

Previous picture Next picture Close gallery Tim Vervoort